Nyheter

4 faktorer att utgå från när du köper vuxenleksaker

Vuxenleksakerna har ökat i popularitet och användning på senare år. Idag finns det ett stort utbud av sådana leksaker vilka ger såväl enskilda personer som par ett nytt och spännande sätt att utforska sin sexualitet. Men det finns alltså ett brett urval av produkter och många olika alternativ att välja bland. Därför kan det vara utmanande att avgöra vilken leksak som är den rätta för just dig. Fortsätt att läsa för att få tips på hur du kan sålla agnarna från vetet!

Köp alltid dina vuxenleksaker med dessa 4 faktorer i åtanke

Oavsett om du köper dina vuxenleksaker hos eller av någon annan återförsäljare behöver du sålla agnarna från vetet. De olika e-handlare som specialiserar sig på att sälja sexleksaker brukar nämligen ha stora utbud med sådana produkter. Därför bör du begränsa urvalet av sådana utifrån faktorer som dessa:

 • Syfte. Redan på förhand bör du ta reda på vad du egentligen har tänkt använda leksaken till. Ska den till exempel användas för att stimulera klitoris, för penetrering eller för anallekar?
 • Material. Vuxenleksaker tillverkas i väldigt många olika material. Alla de olika materialen har förstås sina fördelar och nackdelar. Gummi och silikon är två populära materialval som är hållbara och enkla att rengöra. Å andra sidan kan plast eller metall också vara bra materialval. Du bör dock säkerställa att du köper sexleksaker som är tillverkade i material vilka är fria från skadliga kemikalier samt säkra att använda på/i din kropp.
 • Storlek. Storleken kan ha stor betydelse när det kommer till inköp av vuxenleksaker. Detta gäller framför allt om du har tänkt införskaffa en ny leksak för penetrering och invändig stimulering. Välj därför en sexleksak som har den rätta storleken för dig. Tänk på att såväl längden som bredden är viktiga dimensioner att ta med i beräkningen när du väljer storlek.
 • Budget. Det finns billigare vuxenleksaker men även betydligt dyrare sådana och allt däremellan. Därför bör du ha en budget att förhålla dig till när du ska köpa in sådana leksaker. Glöm inte att även ta med övriga kostnader i beräkningen, såsom batterier eller annan kringutrustning.

Bli stafettläkare i Norge – få upp din lön rejält

Det bör inte komma som någon hemlighet att du kan tjäna en hel del pengar genom att bli stafettläkare i Norge. Till att börja med är den genomsnittliga lönen för läkare högre i vårt västra grannland än vad den är här hemma i Sverige. Dessutom brukar du också kunna få bättre betalt genom att bli uthyrd genom ett bemanningsföretag. Det finns med andra ord flera goda skäl att överväga detta alternativ till en traditionell anställning som läkare.

Med detta sagt förstår vi att du förmodligen har många frågor som du vill få svar på. Nedan kan du läsa dig till svaren på några av de frågor som vi oftast får från yrkespersoner som är intresserade av att bli konsulter!

4 svar på vanliga frågor om att vara stafettläkare i Norge

Här besvarar vi några av de vanligaste frågorna som vi får:

 • Får man mer betalt som stafettläkare i Norge? Ja, en av fördelarna med att jobba som konsultläkare är att du kan få bättre betalt för de timmar som du arbetar. Dessutom är det vida känt att lönerna är högre i vårt grannland i väst än i Sverige.
 • Hur länge varar ett konsultuppdrag? Längden på de uppdrag som du kan ta på dig via ett bemanningsföretag varierar mycket. I de allra flesta fall handlar det om en uppdragslängd på cirka två veckor till två månader. Men det finns även mer långsiktiga uppdrag än så – längden varierar utifrån uppdragsgivarens aktuella behov.
 • Hur blir man stafettläkare i Norge? För att bli konsultläkare behöver du först inleda ett samarbete med ett bemanningsföretag. Agila är ett sådant företag som är verksamt i Sverige och som tycks vara populärt bland sina konsulter. Därefter blir du uthyrd till arbetsplatser som är i behov av din kompetens.
 • Vad bör jag tänka på när jag intervjuas av bemanningsbolaget? Du bör framför allt ha i åtanke att du även intervjuar rekryteraren. Det är lätt hänt att man glömmer detta men intervjun är inte en ensidig process – bägge parter känner på varandra genom detta inledande möte. Se därför till att även ställa frågor till den person som representerar bemanningsföretaget. Genom att göra detta ser du mer professionell, intresserad och påläst ut!

Välj rätt kamerabevakning för ditt företag

Vissa av de företag som tillhandahåller säkerhetssystem och tjänster inom detta område har fått kritik för att deras avtal är onödigt krångliga att ta sig ur. Därför är detta någonting som du bör vara extra uppmärksam på när du ska teckna ett nytt avtal. Du bör bland annat se till att ta reda på vilka avgifter som är förenade med att avbryta avtalet i förtid. Men det finns även fler faktorer att ta hänsyn till när du ska försöka välja rätt leverantör av kamerabevakning för ditt företag. Här berättar vi vilka dessa är!

Så väljer du rätt kamerabevakning för ditt företag

Du kan bara få reda på viss information genom att läsa omdömen om de företag som tillhandahåller system och tjänster inom kamerabevakning för företag. Därför är det viktigt att du ställer vissa frågor till de leverantörer som du kan tänka dig att köpa in dessa produkter och tjänster av. Du kan med fördel ställa dessa frågor för att enklare kunna sålla agnarna från vetet:

 • Är systemet uppkopplat mot en larmcentral? Hur snabbt upptäcker de ett eventuellt hot? Meddelar de polis om så skulle behövas?
 • Kan ni hjälpa mig att installera dolda kameror vid behov?
 • Hur upptäcker de om någon skulle försöka mixtra med systemet genom att till exempel blockera kameran, kapa strömtillförseln eller skada kamerautrustningen?

Allra helst bör företaget även varna dig så fort de upptäcker att någonting inte står riktigt rätt till. Du bör i de flesta fall meddelas innan polisen så att du kan kontrollera vad som sker via en videolänk.

Dessutom bör du vara medveten om de hot som är specifika för just ditt företag eller din bransch. Fråga din leverantör av kamerabevakning för företag hur de hanterar dessa frågor.

Skiljer sig dessa kamerasystem åt från de som konsumenter använder?

Ja, och vissa mindre företag använder sig av system som egentligen är avsedda för konsumentmarknaden. Men det finns skillnader mellan dessa. Till exempel brukar de konsumentinriktade produkterna inte vara fullt lika avancerade och ha alla de funktioner som de flesta företag behöver. Därför bör du investera i ett system som är särskilt avsett för användning av företag.

Allt viktigare med bra täckning i de mobila näten

När det kommer till att jämföra olika mobiloperatörer är deras täckning en av de viktigaste mätpunkterna. Vi lever i en informationsålder där det är allt viktigare med snabb mobilsurf och bra mobiltäckning. Därför är detta en faktor som inte går att bortse ifrån när du ska jämföra mobiloperatörer.

Så även om mobiltäckningen alltid har varit en avgörande faktor för kommunikationen i den moderna världen är detta än mer sant idag. För den stora ökning av användandet av mobiltelefoner och mobila tjänster på senare år har satt fingret på vikten av bra mobiltäckning. Till exempel väljer allt fler att jobba hemifrån och att flytta ut från städerna till landsbygden och mindre tätorter. Där är mobilnäten inte fullt lika utbyggda som i våra städer och därmed behövs betydande investeringar på detta område.

Men vilka svenska operatörer står sig då bäst i konkurrensen? Svaret får du genom att läsa informationen nedan!

Telia har fortfarande bäst täckning av de stora operatörerna

När det kommer till de större mobiloperatörerna i vårt land har allesammans bra täckning. De fyra drakar som vi syftar på är:

 • Telia
 • Telenor
 • Tele2
 • Tre

Trots att vårt land som bekant är väldigt avlångt och på vissa håll ganska tomt på befolkning är alltså mobiltäckningen god. Framför allt Telia, Tele2 och Telenor har mycket bra mobiltäckning i sina 4G-nät i de allra flesta svenska städer och tätorter. Telia är dock den mobiloperatör som har allra bäst täckning av de alla. Detta gäller inte minst i de lite nordligare delarna av landet. Men Tele2 håller på att bygga ut sitt 4G- och 5G-nät. Så under de närmaste åren kommer Telia sannolikt att få se en ökad konkurrens om tronen.

Tre är den minsta av de fyra stora operatörerna i Sverige. De ligger fortfarande lite efter de övriga vad gäller mobiltäckningen. Till exempel har mobiloperatören färre mobilmaster än de övriga och är därmed mer beroende av vissa frekvenser. Dessutom kopplas deras kunder oftare upp mot 3G-nätet än vad som är fallet med de andra operatörerna. Detta gäller framför allt de konsumenter som bor utanför de större städerna.

Vad kostar en botoxbehandling?

Vad kostar en botoxbehandling?

Det finns många anledningar att behandla sig med Botox, samtidigt finns det många kliniker och priserna varierar en del. Vi har kollat på ett antal kliniker i Stockholm och jämfört priser för att få en uppfattning om vad man betalar för en behandling med Botox, en av dessa når du via www.botoxstockholm.biz.

Vad ska behandlas?

Innan man svarar på frågan om prisbilden måste man först backa tillbaka och fundera på vad behandlingen är till för. En del kliniker i Stockholm arbetar mycket med skönhetsrelaterade behandlingar och andra fokuserar med på behandlingar för välmående. De vanligaste behandlingarna är för:

 • Rynkor
  Botox får musklerna att slappna av i ansiktet vilket kan göra att rynkorna minskar eller försvinner.
 • Ögonbryn
  Du kan få hjälp att sträcka ut ögonbrynen med en behandling. Något som många uppskattar.
 • Spänningshuvudvärk
  Du kan få huvudvärk av många anledningar och om det beror på att du är spänd kan det en botoxbehandling ha avslappnande effekt och göra stor nytta.
 • Kråksparkar
  För den som vill bli av med de små rynkorna i ögonens ytterkant kan en behandling göra stor nytta.

Ett eller flera områden?

En annan fråga som är viktig att ställa sig är om man vill behandla ett eller flera områden vid samma tillfälle. För endast en behandling har de flesta klinikerna ett fast pris och en del väljer att erbjuda rabatter om du behandlar flera områden på samma gång. Som mest har vi sett rabatt för behandling av upp till tre områden vid samma tillfälle.

Vad blir prislappen för att behandlas med Botox?

Det är vanligt att man får ett fast pris per behandling. Den summan rör sig från cirka 2.500 kr upp till 4.000 kr beroende på vilken klinik du väljer att kontakta. Mängdrabatten gör ofta någonstans runt 10 – 20% av slutsumman. Prismässigt bör det inte heller skilja mycket mellan Stockholm och andra städer.

Offertförfrågan

Priset vi anger ovan är ungefärligt och kan självklart ändras över tid hos klinikerna. Dessutom är det många kliniker som ber om offertförfrågan för att dela med sig av prisbilden för en behandling. Därmed kan vi inte säga något exakt om priset utan bara ge en ungefärlig bild.

Varför be om offert?

Antagligen vill man ha förfrågan för att få kontakt med kunderna och skaffa sig en uppfattning om behovet. En del vill bara göra en behandling och andra gör återkommande ingrepp med Botox. Beroende på din situation och ditt behov kan därmed priserna variera hos en klinik.

BH stor storlek

Om du behöver en bh i stor storlek så vill jag rekommendera min favoritaffär feminint.se

De har ett riktigt stort sortiment med många kända och okända märken, så oavsett om du behöver en stor omkrets och stor kupa, stor omkrets liten kupa eller liten omkrets stor kupa så finns det en bh i stor storlek som sannolikt passar just dig.

Men när man väl har hittat en bh i stor storlek – vad ska man välja då?

Det mesta är en fråga om personlig smak. Vill man ha en väldigt rund byst eller föredrar man en lite toppigare form? Vill man ha vaddering eller få bysten att se mindre ut?

En av mina personliga favoriter är en spacer-bh. Kuporna är då tillverkade i spacer-material som är ett väldigt luftigt material som hjälper till att framhäva en rund form utan att nämnvärt öka volymen. Om man behöver en bh med stor storlek är det inte alltid man vill framhäva den ännu mer.

En annan favorit är en klassisk ’cut and sew’-bh. Cut and sew betyder att kuporna består av flera delar, som klipps från ett eller flera tyg och därefter sys ihop. Sömmarna på kuporna är då det som lyfter och formar bysten. Det finns några superfina alternativ med vacker spets eller fantastiska broderier. En lite nättare bh som fungerar jättebra även när man behöver en stor storlek. Att man behöver en bh med stor storlek är _inte_ en anledning att bara hålla sig till en svart eller beige t-shirt-bh med formpressad vaddering.

Men det är mina personliga preferenser. Jag har även flera t-shirt-bhar i klassiska färger som jag verkligen älskar så jag säger absolut inte att en modell är bättre eller sämre än någon annan. Jag tycker att det roligaste är om man har möjlighet att bygga upp en liten garderob med flera olika modeller så att man kan välja underkläder efter vad man ska ha på sig eller vad man helt enkelt känner för just idag. På vintern kommer exempelvis mina longlines mer till användning, för det blir ett extra lager tyg som ligger mot huden och ger mer värme än de flesta föreställer sig.

Hur ser din underklädesgarderob ut och använder du bh i stor storlek eller hamnar du mitt i storleksspannet så att du kan ha det mesta?

Fakta om Nike du troligtvis inte kände till

Fakta om Nike du troligtvis inte kände till

Nike är ett av de mest populära skoföretagen i världen. När det gäller sneakers och löparskor är de kanske till och med de allra största. Men hur mycket vet vi egentligen om skoföretaget, vars skor många av oss bär dagligen? Här kommer ett antal fakta om Nike-skor som du troligtvis inte kände till.

Intressant fakta om Nike

 1. Nike grundades under namnet Blue Ribbon Sports, och fungerade då som en distributör i USA. Skorna som distribuerades var Onitsuka Tiger shoes, som idag känns igen under namnet Asics. Innan man kom fram till namnet Nike, var det nära att företaget fick heta Dimension Six.
 2. Namnet Nike kommer från den grekiska gudinnan med samma namn, segergudinnan.
 3. De första skorna tillverkades med hjälp av ett våffeljärn. Det rutade mönstret var det som skulle hjälpa idrottsutövare att få bättre grepp – och det fick man alltså till med ett våffeljärn.
 4. Loggan formgavs av en universitetsstudent i Portland i USA. Betalningen? 35 USD. Dock skulle hon senare komma att få aktier i företaget. Aktierna är idag värda många miljoner.
 5. Deras kända slogan, Just Do It, inspirerades av seriemördaren Gary Gilmores sista ord, som var let’s do it.

 6. Reklamen för Air Max, som sändes 1987, var den första reklamen att ha en Beatles-låt i sig. Låten var ”Revolution”.
 7. Den största Nike-affären i världen ligger på Oxford Street i London och är över 12 000 kvadratmeter stor.
 8. Företaget säljer närapå en miljard produkter varje år. Det handlar då inte bara om skor, utan även om till exempel basketbollar, pannband och andra produkter.
 9. De har vunnit två Emmys för sina reklamer. Priserna fick de år 2000 och år 2002.
 10. Deras skodesigner Tinker Hatfield formgav The Bat boot i första Batman. Han gjorde också Michael J. Fox svävande skor i Tillbaka Till Framtiden 2.
 11. De har lanserat en sko med en inbyggd dator, som kan kommunicera med en smartphone. På detta har de fått patent.
 12. De är ett populärt företag bland ungdomar. Enligt Moosylvania, en annonsbyrå, är de Millenials Favorite Brand, med 62 % av marknaden för sportskor.

Kuvertväskan – en roligare väska

Kuvertväskor är kanske väskor som mest är förknippad med att bäras vid bal eller bröllop men faktum är att en kuvertväska, eller clutch/clutchväska som den också kan kallas, givetvis kan användas till vardag.

Kuvertväskor

Så är det. Som redan nämnts, kan kuvertväskor användas till många olika tillfällen. Bland annat har bal och bröllop nämnts, vilket är kanske två klassiska händelser där denna specifika typ av väska passar utmärkt till. Utmärkande för tillfällen som att gå på bal eller bröllop, är att man vill ha med sig vissa saker så som mobiltelefon, plånbok och kanske lite smink, men inte vill ha med sig en stor väska. Dessutom är ofta kuvertväskorna lite festligare till sin utformning än en större väska, den kan till exempel ha glitter eller annat och gärna i spännande färger. Varför inte en snygg leopardfärgad kuvertväska?

Men även om man kanske tänker på kuvertväskor som festligare och smidigare vid festligare tillfällen, går det givetvis utmärkt att använda kuvertväskor i vardagen. Hela din outfit blir lite roligare, häftigare och coolare med kuvertväskor i glada färger, allt för att matcha din outfit och i vissa fall detaljen som är pricken över i:et! Du slipper även släpa på stora väskor med massa saker i som du ändå inte hittar när du väl behöver dem. Kuvertväskor har också ofta remmar som du smidigt kan ha på axeln om du inte vill hålla i den.

Du hittar kuvertväskor i många olika material, modeller, storlekar, färger och varumärken, allt för att passa just dig och din outfit. Det passar därmed perfekt att ha en uppsjö med kuvertväskor hemma som du kan matcha med. Ett tips bara – förvara dina kuvertväskor i dustbags när du inte använder dem då det skyddar materialet från att blekas eller få repor. Du kan också fylla den med vanligt papper om du inte använder den på ett tag för att hjälpa till att den inte förlorar sin textur. Har du kuvertväskor som behöver impregneras eller smörjas för att behålla sin yta, är det ett smart tips att göra då och då.

Mys med Calida i vinter

Den skönaste vintern har du i mjuka kläder. Kryp upp i soffan med en varm kopp te med Calidas mysiga kläder!

Calida har i över 70 år varit ledande inom bodywear i Europa. Calida använder enbart naturliga material som inte bara är underbara att bära utan som också är väldigt hållbara. Är du varm av dig? Välj gärna de lite svalare bomullen. Frusen? använd en siden/ull kombo. Eller så väljer du något lite annorlunda, micromodalfiber! Ett mjuk material gjort från bokträ som effektivt reglerar temperatur och fuktighet och som behåller sin form och naturliga glans tvätt efter tvätt.

Alla Calidas kläder är märkta med Öko-tex standard 100. Som är en certificering av dess goda kvalite. Calida har inte bara fantastiska loungewear utan också supersköna underkläder i samma högkvalitiva material.

Unna dig lite mysiga kläder eller ge bort i julklapp till en vän!  I sverige köper du Calida från Feminint.se: www.feminint.se/calida/

Sloggi – Underkläder för kvinnor och män

Märket Sloggi slog igenom i Sverige på 80-talet med kampanjen om deras nya bomullsunderkläder, s.k. ”Bomullsrevolutionen”. 20 år senare kom en annan av deras innovationer. Hot Hips – de laserskurna trosor. Sloggi har alltid jobbat med att designa underkläder med hög komfort och stilren modell. Bomull är en självklarhet men de undviker den slätt som är lätt att trilla ner i när det gäller underkläder.

Hos Sloggi hittar du inga gamla trosor i ”tantmodell”, hos Sloggi finner du moderna, ungdomliga men utan att vara onödigt vågade.

Därför är man nu stolt och ivrig över att börja sälja Sloggi på Feminint.se