Bli stafettläkare i Norge – få upp din lön rejält

Det bör inte komma som någon hemlighet att du kan tjäna en hel del pengar genom att bli stafettläkare i Norge. Till att börja med är den genomsnittliga lönen för läkare högre i vårt västra grannland än vad den är här hemma i Sverige. Dessutom brukar du också kunna få bättre betalt genom att bli uthyrd genom ett bemanningsföretag. Det finns med andra ord flera goda skäl att överväga detta alternativ till en traditionell anställning som läkare.

Med detta sagt förstår vi att du förmodligen har många frågor som du vill få svar på. Nedan kan du läsa dig till svaren på några av de frågor som vi oftast får från yrkespersoner som är intresserade av att bli konsulter!

4 svar på vanliga frågor om att vara stafettläkare i Norge

Här besvarar vi några av de vanligaste frågorna som vi får:

  • Får man mer betalt som stafettläkare i Norge? Ja, en av fördelarna med att jobba som konsultläkare är att du kan få bättre betalt för de timmar som du arbetar. Dessutom är det vida känt att lönerna är högre i vårt grannland i väst än i Sverige.
  • Hur länge varar ett konsultuppdrag? Längden på de uppdrag som du kan ta på dig via ett bemanningsföretag varierar mycket. I de allra flesta fall handlar det om en uppdragslängd på cirka två veckor till två månader. Men det finns även mer långsiktiga uppdrag än så – längden varierar utifrån uppdragsgivarens aktuella behov.
  • Hur blir man stafettläkare i Norge? För att bli konsultläkare behöver du först inleda ett samarbete med ett bemanningsföretag. Agila är ett sådant företag som är verksamt i Sverige och som tycks vara populärt bland sina konsulter. Därefter blir du uthyrd till arbetsplatser som är i behov av din kompetens.
  • Vad bör jag tänka på när jag intervjuas av bemanningsbolaget? Du bör framför allt ha i åtanke att du även intervjuar rekryteraren. Det är lätt hänt att man glömmer detta men intervjun är inte en ensidig process – bägge parter känner på varandra genom detta inledande möte. Se därför till att även ställa frågor till den person som representerar bemanningsföretaget. Genom att göra detta ser du mer professionell, intresserad och påläst ut!