Kuvertväskan – en roligare väska

Kuvertväskor är kanske väskor som mest är förknippad med att bäras vid bal eller bröllop men faktum är att en kuvertväska, eller clutch/clutchväska som den också kan kallas, givetvis kan användas till vardag.

Kuvertväskor

Så är det. Som redan nämnts, kan kuvertväskor användas till många olika tillfällen. Bland annat har bal och bröllop nämnts, vilket är kanske två klassiska händelser där denna specifika typ av väska passar utmärkt till. Utmärkande för tillfällen som att gå på bal eller bröllop, är att man vill ha med sig vissa saker så som mobiltelefon, plånbok och kanske lite smink, men inte vill ha med sig en stor väska. Dessutom är ofta kuvertväskorna lite festligare till sin utformning än en större väska, den kan till exempel ha glitter eller annat och gärna i spännande färger. Varför inte en snygg leopardfärgad kuvertväska?

Men även om man kanske tänker på kuvertväskor som festligare och smidigare vid festligare tillfällen, går det givetvis utmärkt att använda kuvertväskor i vardagen. Hela din outfit blir lite roligare, häftigare och coolare med kuvertväskor i glada färger, allt för att matcha din outfit och i vissa fall detaljen som är pricken över i:et! Du slipper även släpa på stora väskor med massa saker i som du ändå inte hittar när du väl behöver dem. Kuvertväskor har också ofta remmar som du smidigt kan ha på axeln om du inte vill hålla i den.

Du hittar kuvertväskor i många olika material, modeller, storlekar, färger och varumärken, allt för att passa just dig och din outfit. Det passar därmed perfekt att ha en uppsjö med kuvertväskor hemma som du kan matcha med. Ett tips bara – förvara dina kuvertväskor i dustbags när du inte använder dem då det skyddar materialet från att blekas eller få repor. Du kan också fylla den med vanligt papper om du inte använder den på ett tag för att hjälpa till att den inte förlorar sin textur. Har du kuvertväskor som behöver impregneras eller smörjas för att behålla sin yta, är det ett smart tips att göra då och då.